Вчора пізно ввечері болгарські прикордонники застрелили біженця з Афганістану. Інцидент стався на кордоні між Туреччиною і Болгарією.

Про це передає Deutsche Welle.

Як заявила болгарська влада, військові намагались перекрити дорогу групі з 40 афганських нелегалів, які намагалися прорватися на територію Болгарії. Деякі з мігрантів були озброєні. Під час словесної перепалки почалася бійка. У ході розборок прикордонникам довелося застосувати зброю. На даний момент проводиться розслідування.

"Це черговий аргумент на підтримку того, наскільки важлива наша сьогоднішня дискусія", - прокоментував трагічний інцидент на турецько-болгарському кордоні голова Європейської ради Дональд Туск.

Читайте також: Біженці втікали до Англії у вантажівці з російським ведмедем (відео)

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

У свою чергу прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов достроково покинув саміт глав держав і урядів країн ЄС, який проходив у Брюсселі.

На зустрічі, яка закінчилася в ніч на п'ятницю, ЄС і Туреччина досягли згоди за спільним планом дій, який покликаний вирішити кризу з біженцями в Європу.