Сьогодні РФ і Пакистан підписали договір про співпрацю при будівництві газопроводу "Північ-Південь" між містами Карачі і Лахор.

Про це повідомили в прес-службі Міненерго РФ.

"Газопровід довжиною 1100 км з пропускною спроможністю до 12,4 млрд куб.м на рік зв'яже термінали з прийому зрідженого газу в портовому місті Карачі на півдні Пакистану з містом Лахор на півночі країни", - йдеться в повідомленні.

Документ між урядами був підписаний у присутності прем'єр-міністра Пакистану Наваза Шаріфа, міністра енергетики РФ Олександра Новака.

Зараз ведуться дослідження по маршруту газопроводу і проектно-інженерні роботи.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Будівництво газопроводу буде здійснюватися протягом 42 місяців.

Читайте також: Зимою можлива нова газова війна Росії проти України - експерт

"Проект буде реалізований в три етапи. До другого кварталу 2020 року, запрацюють усі компресорні станції. В результаті газопровід вийде на повну проектну потужність - 12,4 млрд куб.м на рік ", - додали в Міненерго.