Турецький уряд не хоче залишати у себе мігрантів в обмін на європейські гроші.

Про це заявив міністр закордонних справ країни Ферідун Сінірліоглу, передає Reuters.

Відповідаючи на питання журналістів, Сінірліоглу зазначив, що Анкара виступає за створення зон безпеки всередині країн, звідки біжать вимушені переселенці. Глава турецького МЗС заявив, що угоду з ЄС щодо вирішення кризи з біженцями знаходиться лише на стадії обговорення. За словами міністра, він намагався переконати європейців, що тільки лише зміцнення кордонів не дозволить вирішити всієї проблеми.

Читайте також: У Болгарії прикордонники застрелили афганського біженця

Президент Туреччини Реджеп Ердоган звинуватив європейських чиновників у тому, що вони надто пізно усвідомили масштаб проблеми з біженцями. Він також додав, що якщо криза з мігрантами не може бути вирішена без участі Туреччини, то її цілком можна було б прийняти в Євросоюз.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Євросоюз пообіцяв Туреччині три мільярди євро і полегшення візового режиму в обмін на допомогу Анкари у вирішенні ситуації з біженцями, до того ж передбачалося реанімувати переговори про можливий вступ Туреччини в Євросоюз.