Сьогодні, 17 жовтня, біля турецького узбережжя затонув човен з мігрантами.

За останніми даними, в результаті інциденту загинуло 12 чоловік, передає Радіо Свобода.

Ще 25 мігрантів вдалося врятувати. Турецькі чиновники повідомили, що човен прямував з турецького міста Айвалик до грецького острова Лесбос. Національність мігрантів не повідомили.

Тим часом, берегова охорона Греції заявила, що чотири мігранти - в числі яких троє дітей - загинули під час іншого інциденту в Егейському морі сьогодні вранці.

Читайте також: Туреччина ні за які гроші від ЄС не залишить у себе мігрантів із Сирії

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Відзначимо, цього року вже понад 3 тисячі біженців загинули, намагаючись дістатися до Європи. Більшість з них тікають від бідності і насильства в Сирії, Афганістані та Африці.

Напередодні турецький уряд виступив з різкою заявою щодо мігрантів. Міністр закордонних справ Туреччини Ферідун Сінірліоглу заявив, що країна не хоче залишати у себе мігрантів в обмін на європейські гроші.