Опозиційні політсили Канади хочуть скасувати короткострокові візи для українців. Про це йдеться у відповіді штабів партій на запит Конгресу українців Канади, пише Укрінформ.

Голова Ліберальної партії Анна Гайні поінформувала, що ліберальний уряд працюватиме над скасуванням віз для короткострокових подорожей.

"Зважаючи на тривалі та особливі відносини з Україною та визнаючи понад 1,3 млн канадців українського походження, Ліберальний уряд працюватиме над досягненням цієї мети", - сказала вона.

Низка інших партій Канади також підтвердили, що хочуть скасувати візи для короткострокових поїздок українців.

Читайте також: Канада надає $10 млн на боротьбу з пропагандою Кремля

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Провладна Консервативна партія Канади у свою чергу лише обмежилась згадкою про те, що новоприбулі українці матимуть більше можливостей отримати статус постійних мешканців.

У виборчому штабі політсили повідомили, що з 2006 року статус постійних мешканців Канади отримали 22 тисячі українців, а кількість студентів з України зросла майже на 50%.