Відомий інтернет-магазин Amazon світового рівня планує засудити понад 1,1 тисячі користувачів інтернет за фальшиві відгуки на товари на сайті компанії.

Про це пише BBC News.

"Ритейлер подав позов про це в Сіетлі, штат Вашингтон, де розташована штаб-квартира Amazon", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Професії сфери обслуговування визнані вченими найстресовішими

Згідно заяви, репутація компанії постраждала через "брехливих, некоректних і недостовірних" людей, які за плату від продавців, які прагнуть підвищити рейтинг своїх товарів, пишуть неправдиві відгуки.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

У Amazon зібрали дані, що 1 114 відповідачів за позовом, яких у документах компанія називає Якийсь Джон, пропонували свої послуги на сайті Fiverr.com.

Вони заявляли продавцям про готовність за п'ять доларів залишити свій відгук на продукт або поставити йому високу оцінку.

Компанія встановила IP-адреси користувачів в ході розслідування, проведеного власноруч.

"Незважаючи на те, що цих відгуків було не так багато, вони могли суттєво вплинути на ставлення покупців і продавців до Amazon, в основі якого лежить довіру, що не може не позначитися на репутації всього бренду", - наголосили у прес-службі компанії.