Зростання китайської економіки вповільнилося до мінімуму за останні шість років - з часів світової фінансової кризи 2009 року.

Про це свідчать оприлюднені сьогодні статистичні дані зі зростання ВВП Китаю, передає ВВС.

Так, у третьому кварталі цього року ВВП Китаю виріс на 6,9%. Це трохи перевищило очікування аналітиків, які прогнозували зростання китайської економіки в липні-вересні на 6,8%.

Як би там не було, показник зростання ВВП Китаю опинився на найнижчому рівні з першого кварталу 2009 року, коли економіка зросла всього на 6,2%.

Читайте також: Кожен п'ятий в країнах, що розвиваються живе за межою бідності

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Відзначимо, що китайська економіка вповільнюється, попри неодноразове скорочення відсоткових ставок та інші заходи, які здійснює уряд країни.

У вересні цього року Financial Times повідомила про зниження індексу ділової активності у виробничому секторі Китаю, який розраховує китайське ділове видання Caixin. Вересневий індекс PMI знизився до 47 пунктів з 47,3 пункту в серпні.

Згідно з цими даними, промисловий сектор китайської економіки пережив найгірший місяць з часів фінансової кризи 2009 року.