Вперше в історії католицької церкви Папа Римський Франциск канонізував подружжя не за подвиги мучеництва. Понтифік зробив це під час церемонії на площі Святого Петра у Римі, пише ВВС.

Луї та Марі-Зелі Мартен, які жили у Франції у ХІХ сторіччі, були батьками Св. Терези із Лізьє.

Подружжя виховувало дев'ятьох дітей, четверо з яких померли у дитинстві. Усі п'ятеро доньок, які вижили, стали монахинями.

Наймолодша донька Тереза померла від туберкульозу у 1897. Її було канонізовано у 1925 році.

Св. Терезу вшановують за духовне життя. Її автобіографія "Історія душі" надихнула покоління молодих католиків.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Читайте також: Папа Римський в черговий раз пожартував про тещу

Рішення про канонізацію було ухвалено під час Синоду єпископів у Ватикані. Однією з провідних тем цієї зустрічі була проблема кращого служіння церкви для сучасної родини.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск, під час виступу у Конгресі США засудив релігійний екстремізм. Він закликав до пильності щодо будь-яких проявів фундаменталізму. Понтифік також попередив про необхідність обережного підходу до вирішення питань, пов'язаних з протистоянням екстремізму, щоб ці зусилля не йшли врозріз з принципами дотримання релігійних свобод.