Уряд Росії попередньо схвалив два проекти угод про надання Кубі кредитів в обсязі 1,2 млрд. євро (близько 1,36 млрд. доларів) і 100 млн. доларів.

Кредит на 100 млн. доларів зі ставкою в 5% річних надається на "модернізацію та розширення металургійного заводу Антільяна де Асеро імені Хосе Марті", повідомляє ВВС.

Другий кредит зі ставкою в 4,5% річних дають Кубі для фінансування будівництва одного енергоблоку на теплоелектростанції "Максімо Гомес" і трьох енергоблоків на теплоелектростанції "Східна Гавана".

Читайте також: Куба спростувала наявність своїх військових на території Сирії

Згідно з угодою, кредит буде використовуватися протягом 2016-2024 років. 2016 року має бути використано не більше 31 млн. доларів.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Цікаво, що надання Росією кредитів відбувається на тлі історичного відновлення політичних стосунків між Гаваною та Вашингтоном.