20 жовтня ракетний ескадрений міноносець класу "Арлі-Берк" USS Ross під час навчального випробування нової ракети-перехоплювача SM-3 у США збив балістичну ціль в Північній Атлантиці - передає "Укрінформ".

Це було перше перехоплення такої ракети, що загрожувала Європейському театру воєнних дій - уточнюють в американському командуванні.

За планом, балістична зброя ближнього радіусу Terrier Orion була запущена як мішень із ракетного полігону на Гебридських островах.

Водночас, цільовою групою коаліції були випущені дві протикорабельних крилатих ракети. USS Ross вистрілив ракетою SM-3 та успішно знищив балістичну ціль.

Інший есмінець США USS The Sullivans (DDG 68), відпрацьовуючи вправи протиповітряної оборони, вперше на Гебридських островах здійснив пуск ракети SM-2.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

"За наявності комунікації, співробітництва та зацікавленості, країни можуть об'єднатися та бездоганно захищатися навіть при складному сценарії загроз", - заявив командувач Шостого флоту США віце-адмірал Джеймс Фогго.

Читайте також: Літаки США і Росії не зустрінуться в небі над Сирією - Пентагон

Нагадаємо, 19 жовтня країни-члени НАТО відкрили масштабні військові навчання, які названо найбільшими для альянсу з 2002 року.