Китайська національна ядерна корпорація CGN разом з групою китайських компаній має намір вкласти 6 млрд фунтів стерлінгов - близько 9 млрд доларів - в будівництво атомної електростанції на території Великої Британії.

АЕС "Хінклі-Пойнт" планують побудувати в графстві Сомерсет, передає ВВС.

Відповідну інвестиційну угоду CGN підписала з французьким енергетичним гігантом EDF, якому належить британська компанія EDF Energy.

Ця електростанція стане першим британським проектом в області атомної енергетики за останні десятиліття. Китай вперше вкладає кошти в будівництво АЕС за кордоном.

Читайте також: Запорізьку АЕС готують до переходу на американське паливо

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Загальний обсяг інвестицій має скласти 18 млрд фунтів. Частка EDF в проекті складе 66,5%, CGN - 33,5%.

Очікується, що станція почне роботу в 2025 році. Інвестиції дозволять створити 25 тисяч робочих місць в період будівництва станції, потім на станції працюватиме 900 чоловік.

EDF і CGN збираються спільно побудувати ще дві АЕС у Британії - в Сайзуеллі, графство Саффолк, і Бредуеллі, графство Ессекс.