Сьогодні у Відні відбулась зустріч представників США, РФ, Саудівської Аравії та Туреччини. Міжнародні представники обговорили війну у Сирії, але так і не знайшли оптимального рішення.

Про зустріч написали у агентстві AFP.

Держсекретар США Джон Керрі заявив, що наразі зустріч не принесла жодних результатів, але переговори триватимуть і далі у більш розширеному форматі.

"Те, про що ми домовилися сьогодні - це провести консультації з усіма сторонами і прагнути до відновлення переговорів - сподіваюся, вже наступної п'ятниці. Ми маємо з'ясувати, чи існує обґрунтована загальна позиція для просування ефективного політичного процесу", - заявив Керрі.

Голова МЗС Росії Сергій Лавров також наполіг на розширенні представників зустрічі, але він назвав країни, які підтримують дії РФ у Сирії.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

"Подальші контакти ми маємо проводити за участю інших країн з регіону, у тому числі з Єгиптом та Іраном", - зазначив Лавров після зустрічі.

Напередодні зустрічі у ЗМІ з'являлась інформація, що представники наполягатимуть на відставці Асада. Але Лавров запевнив, що таку тему вони не зачіпали.

Читайте також: Президент США ветував бюджет з військовою допомогою Україні

Нагадаємо, саме Росія активніше за всіх підтримує диктатуру Башара Асада. Путін ввів війська до Сирії та стріляє з ракет по позиціям повстанців.