На індонезійському острові Балі має відбутися Міжнародний літературний фестиваль, але він опинився під загрозою скасування. Річ у тім, що організатори вирішили присвятити деякі моменти подіям шістдесятих років, коли у країні сталося вбивство комуністів. Влада країни проти обговорення таких тем.

Про це повідомляє Кореспондент.

Керівництво Індонезії висунуло організаторам дуже чіткі умови. Вони або скасовують згадки про комуністів, або фестиваль взагалі не відбудеться. Ця подія має статися наприкінці наступного тижня.

У 1965-66 роках у країні ледь не відбувся комуністичний переворот. Після невдалої спроби комуністичної партії встановити свої порядки, влада наказала знищити прихильників цієї ідеології.

Усього у країні загинули майже півмільйона комуністів та їхніх прихильників. Більш за все постраждали острови Ява та Балі.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Читайте також: В Індонезії геїв битимуть палицями

Ці події мали масштаб, схожий зі сталінськими репресіями у СРСР. Світові правозахисники закликають чинний уряд Індонезії проявляти більше поваги до родичів загиблих, але наголошують, що влада все ще не готова до обговорення цієї теми.