Слідчі органи Грузії почали розслідування змови, учасники якої, як заявив у суботу заступник начальника Служби державної безпеки Леван Ізорія, планували повалення і захоплення державної влади.

За його словами, слідство ґрунтується на результатах оперативно-розшукових заходів, проведених Службою держбезпеки Грузії, і на відомостях, поширених засобами масової інформації.

Ізорія не уточнив, про які саме відомості і про які ЗМІ йдеться, повідомляє ВВС.

Міністерство внутрішніх справ заявило про те, що у зв'язку з ситуацією, яка склалася, піде на надзвичайні заходи для забезпечення безпеки населення.

"Зокрема, на території, прилеглій до телекомпанії "Руставі-2", будуть встановлені камери відеоспостереження, за допомогою яких по всьому периметру буде вестися 24-годинний моніторинг", - заявило МВС Грузії.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Крім того, поряд з будівлею каналу цілодобово чергуватимуть патрульні екіпажі, аби забезпечити безпеку громадян, у тому числі і співробітників телекомпанії, та уникнути провокацій.

Читайте також: Соратника Саакашвілі засудили до 4,5 років

"Руставі-2" вважають одним з найвпливовіших телеканалів у Грузії. Він відомий вкрай критичним ставленням до влади.

Зараз навколо телекомпанії триває судова суперечка, ініційована її колишнім власником Кібарою Халваші. Він намагається повернути частки у телекомпанії, від яких, за його словами, за колишньої влади був змушений відмовитися під тиском.