Повстанські сили Сирії заявили про відмову співпрацювати з армією РФ у боротьбі з терористами. Лідери опозиційних формувань відповіли на сьогоднішню заяву голови МЗС Росії Сергія Лаврова.

Про розповідають у DW.

За словами опозиції, Росія для початку має припинити вогонь по їхнім позиціям, а вже потім пропонувати спільні військові операції.

"Росія закидає бомбами "Вільну сирійську армію" і тепер хоче співпрацювати з нами, поки вона, як і раніше пов'язана з Асадом? Ми абсолютно не розуміємо Росію", - заявив представник повстанського угрупування Ахмад Сауд.

Такої ж думки тримається і Національна коаліція опозиційних та революційних сил Сирії. Ця структура вважається головною у протидії режиму Асада. Організація зазначає, що 80% російських ракет влучають у повстанців, а також висловилась стосовно пропозиції Лаврова провести вибори у країні.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

"Росіяни ігнорують реальний стан речей, коли мільйони людей були змушені тікати в інші регіони Сирії та за кордон, коли кожен день руйнуються міста. Про які вибори може йти мова в таких умовах?", - заявив опозиціонер Самір Нашар.

Читайте також: Радикальні ісламісти відрізали армію Асада у провінції Алеппо

Нагадаємо, сьогодні Лавров виступив із пропозицією допомогти сирійським опозиціонерам у військових операціях проти ІДІЛ.

Російська армія присутня у сирійському конфлікті з 30 вересня. Війська Путіна допомагають Башару Асаду тримати диктатуру.