Англійський екс-прем'єр Тоні Блер заявив, що вторгнення до Іраку збройних сил Сполучених штатів та їхніх союзників у 2003 році стало основною причиною появи організації "Ісламська держава".

Про це пише CNN.

"Я думаю, що в цьому є частина правди. Звичайно, ви не можете сказати, що ті, хто змістив президента Іраку Саддама Хусейна в 2003 році, не несуть відповідальності за ситуацію в 2015 році", - сказав він, відповідаючи на питання, чи було вторгнення в Ірак "основною причиною" появи ІДІЛ.

Читайте також: У Великій Британії почалась кампанія проти виходу країни з ЄС

Блер також вибачився за помилки тієї війни і за невірні розвіддані, помилки при плануванні.

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

"І, звичайно, за наші помилки в розумінні того, що станеться після того, як ми змінимо режим", - додав екс-прем'єр.

Нагадаємо, відставка Тоні Блера була наслідком втрати ним популярності серед населення після участі Великої Британії в розв'язаній війні в Іраку.

Після вторгнення в Ірак з'ясувалося, що режим Саддама Хусейна не володів зброєю масового ураження, через "наявність" якого коаліційні війська і вторглись до країни.