Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав письменницю Світлану Алексієвич, що отримала цього року Нобелівську премію з літератури, "поганим сином" своєї Батьківщини.

Про це Лукашенко сказав на творчому вечорі Віктора Дробиша в Мінську, передає "Белта".

Вручаючи композитору орден Франциска Скорини, Лукашенко заявив, що цінує Дробиша найбільше за те, що той "гордо несе прапор білоруса у всьому світі".

"Ви ніколи, навіть будучи далеко від нашої Батьківщини, коли про нас не дуже добре говорили, не соромились називати себе білорусом, на відміну від окремих наших творців", - зазначив білоруський президент.

"Скажу знову ж про наших окремих "творців", творчих особистостях, навіть лауреатів Нобелівської премії, які не встигли ще її отримати, виїхали за межі країни і постаралися цебер бруду вилити на свою країну. Це неправильно, це не опозиційність. Це абсолютно неправильно, бо Батьківщину, свою землю, як і своїх батьків, свою матір не вибирають. Вона така, яка вона є. Якщо ти погано говориш про Батьківщину, соромишся її, значить, ти, перш за все, поганий син ", - заявив Лукашенко.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще