США допомагали Україні у проведенні прозорих виборів.

Як повідомляє УНН, посол США в Україні Джеффрі Пайєтт розказав про кількість та напрямки допомоги.

Дипломат наголосив, що США надали Україні 4,2 мільйони доларів. Фінанси спрямували на безпартійну допомогу.

Ці гроші отримали громадські організації, які займались просвітницькою діяльністю для інформування виборців.

За гроші США організували декілька майстер-класів для журналістів, активістів та місцевих чиновників для навчання за американськими та європейськими традиціями спостереження за волевиявленням громадян.

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Велике значення США приділили оформленню та правовій допомозі українським чиновникам та експертам у питання оформленні виборів на Донбасі, де частина території окупована.

Також фінансування Штатів спрямували на залучення 170 спостерігачів на довгостроковий термін та три тисячі експертів на невеликий термін. Вони повинні були оформити екзит-поли у трьох українських містах.

Читайте також: Повернення Опозиційного блоку - це "Руська весна 2", тому й повстав Маріуполь

Нагадаємо, що нещодавно Джефрі Пайєт наголошував, що з корупцією в Україні повинні боротись самі громадяни, а не міжнародні кредитори.