Після сьогоднішнього термінового саміту ЄС прем'єр-міністр Словенії Міро Церар розповів про континентальні проблеми через біженців. На його думку, Європа має терміново починати вирішувати проблеми, або союзу настане кінець, повідомляє УНН.

"Я очікую, що цей саміт принесе конкретний терміновий план дій, який нам потрібно в найближчі дні і тижні реалізувати. Якщо ми не зробимо термінові і конкретні дії на місці в найближчі дні і тижні, я вважаю, що Євросоюз і вся Європа почне розвалюватися", - заявив Церар.

На думку словенця, не маючи конкретного плану та мети, багато країн опиняться в умовах, коли вони самостійно будуть про себе піклуватися.

Єврокомісар з європейської політики сусідства та розширення Йоханнес Хан також заявляв, що у сусідніх з ЄС державах перебувають близько 20 млн потенційних біженців.

Читайте також: Ірак і Лівія краще жили "за диктаторів" - Трамп

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Нагадаємо, наразі до Європи прибув майже мільйон переселенців з проблемних територій Африки та Близького Сходу. З цього приводу лідери ЄС сьогодні зібрались на позачергове засідання для пошуків вирішення проблеми.