Саміт Європейського союзу в Брюсселі прийняв план по боротьбі з потоками біженців. Наразі розглядався наплив мігрантів, які прибувають через Балкани.

Про це пише УНІАН.

"Безпрецедентний потік біженців і мігрантів через "балканський маршрут"- це виклик, на який не можна відповісти самими національними діями", - ідеться у підсумковому документі зустрічі.

Читайте також: Частина біженців зможе без проблем знайти роботу - Меркель

У ньому зазначається, що лише колективний підхід "може мати успіх". Всього план містить 17 пунктів.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

На саміті домовилися, що країни мають координувати свої кроки між собою та обмінюватись поточною інформацією на місцях.

"Політика передачі біженців без інформування сусідньої країни - не прийнятна. Це стосується всіх країн, розташованих уздовж маршруту", - вирішили у ЄС.

Лідери погодилися збільшити кількість пунктів надання тимчасового притулку, їжі, медичної допомоги, води та працювати над поліпшенням санітарних умов.

Греція зобов'язалася збільшити "можливості по прийому до 30 тисяч місць до кінця року і підтримати УВКБ ООН з надання субсидій і програм підтримки сімей для мінімум ще 20 тисяч". Frontex буде допомагати Греції реєструвати біженців.

Також, Євросоюз негайно посилить контроль зовнішніх кордонів. Країни тісно співпрацюватимуть із Туреччиною. ЄС відправить чотири сотні поліцейських в Словенію для забезпечення контролю потоків мігрантів.

Також, лідери країн ЄС вирішили почати переговори із європейськими банками на тему фінансування боротьби із міграційною кризою.