Американські спецслужби занепокоєні тим, що все частіше спостерігають російські підводні човни і кораблі-шпигуни поруч з важливими підводними комунікаційними кабелями, які підтримують практично весь інтернет-зв'язок у світі.

Про це пише Українська правда з посиланням на газету New York Times.

У США не бояться, що Росія перехопить інформацію, яку передають по цих кабелях – цю можливість американські спецслужби виключили ще в часи "холодної війни".

Чиновників з Вашингтона тривожить те, що у випадку загострення відносин чи якого-небудь конфлікту Російська Федерація зможе атакувати кабелі і моментально перерубати зв'язок, від якого багато у чому залежить політика та економіка країн Заходу.

Читайте також: Росія кинула "вакуумну бомбу" на сирійський будинок з дітьми - правозахисники

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

На разі не має жодних даних про псування комунікаційних кабелів, втім, стурбованість серед американських високо посадовців зростає.

Як пише американське видання, зараз Вашингтон дивиться на Росію через призму недовіри, так само як у роки "холодної війни".

Представники Пентагону не кажуть, що збираються робити у випадку пошкодження кабелів, але запевняють, що приділяють значну увагу цьому питанню.