У понеділок, 26 жовтня, землетрус магнітудою 7,6 бала зафіксовано в північному Афганістані. Паралельно з цим на півночі Пакистану стався землетрус із потужністю поштовхів у 7,5 бала, повідомляє ВВС.

Щонайменше 40 людей загинули в Пакистані і 20 в Афганістані. Більшість постраждалих в Пакистані, за повідомленнями, зафіксовано в північних районах проживання племен.

У столицях Афганістану, Пакистану та Індії провели евакуацію будівель.

"Восьмеро осіб, з яких четверо є діти, померли в районі Баджаур на кордоні Афганістану; ще восьмеро людей, з яких також четверо дітей, загинули в місті Мінгаора в долині Сват, і одна жінка загинула на північному заході міста Пешавара", - йдеться у інформації різних місцевих посадовців.

В результаті тисняви, спричиненої землетрусом, в одній зі шкіл загинули 12 дітей, ще 25 були поранені.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Геологічна служба США опублікувала дані про епіцентрі потужного землетрусу в Азії. Епіцентр поштовхів знаходився на глибині 212 км на півночі Афганістану, поруч з містом Джурм (250 км від Кабула), неподалік від кордонів з Пакистаном і Таджикистаном.

Читайте також: Кількість затонулих на канадському "Левіафані" зросла до п'яти осіб

Землетрус настільки потужний, що його наслідки відчуваються навіть в Індії, Казахстані, Узбекистані, Таджикистані та Киргизії.

Нагадаємо, тайфун на Філіппінах забрав життя щонайменше 16 людей. Вони загинули у повенях і зсувах, викликаних стихійним лихом.