Японський автовиробник Toyota став лідером з продажів автомобілів у світі. Таким чином, компанія повернула собі першість після її втрати у першому півріччі 2015.

Toyota Motor Corporation стала першою за результатами дев'яти місяців 2015 року, повідомляє агенція АР. Японці обігнали німців з Volkswagen AG та американську компанію General Motors.

У цьому році японський автовиробник реалізував 7,5 млн. транспортних засобів. У VW продали 7,43 млн. автівок, а GM мають 7,2 млн. проданих машин.

За підсумками перших шести місяців лідерство мали саме німці, але скандал із дизельними двигунами змусив концерн зупинити продаж на деяких ринках та відкликати мільйони автівок.

Експерти запевняють, що успіху Toyota сприяє новий модельний ряд автомобілів. Широкий вибір автівок допоможе компанії і надалі бути першою.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: Колишнім керівникам Porsche загрожує 5 років в'язниці

Нагадаємо, вперше в історії Toyota стала світовим лідером у 2008 році. Тоді японці обігнали General Motors. Американці мали першість протягом 70 років.