Депутата Європарламенту, члена італійської правої партії "Ліга Півночі" Джанлука Буонано оштрафували на три тисячі доларів і відсторонили від роботи у парламенті на 10 днів. Причина - виступ у футболці із зображенням Ангели Меркель в образі Адольфа Гітлера, пише ВВС.

На початку жовтня, виступаючи з трибуни Європарламенту під час дебатів про долю компанії Volkswagen, Буонано зі словами: "А чи знала пані Меркель про те, що відбувається у компанії?" зірвав з себе светр, під яким виявилася футболка із зображенням канцлера з короткими чорними вусами.

Пізніше депутат ще раз зробив порівняння, прийшовши на теледебати із Ангелою Меркель у накладних вусах і піднявши руку в нацистському вітанні.

Читайте також: Частина біженців зможе без проблем знайти роботу - Меркель

"Три тисячі доларів штрафу і відсторонення на десять днів. Така німецька демократія", - написав депутат на своїй сторінці у Facebook.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Члени правої італійської партії "Ліга півночі" відомі своїми скандальними виступами. У 2013 році сенатор від цієї партії Роберто Кальдеролі порівняв темношкірого міністра інтеграції Сесіль Кьенге із орангутангом.