У республіці Непал обрали нового президента.

Як повідомляє 112 канал, уперше главою держави стала жінка – парламентарі проголосували за віце-президента Комуністичної партії Бидхиа Бхандарі.

Ця партія займає провідне положення в управлінні державою та прийнятті важливих політичних рішень для стабільності у регіоні, який межує з Тібетом.

327 членів Конституційних зборів віддали свої голоси за цю кандидатуру. За опонента Бхадарі проголосували 214 законодавців. Кул Бахадур Гурунг програв вибори.

Читайте також: Жінкам Саудівської Аравії уперше дозволили голосувати на виборах

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, що довгий час Непал був монархією, яка постійно перебувала у стані громадянської війни.

Перші демократичні вибори у державі відбулись у квітні 2008 року. Тоді Непал перейшов до республіканської форми правління, парламентом стали Конституційні збори.

Депутати законодавчого органу обирают президента. Уперше це сталось у 2008 році. З 1991 року глава уряду залишається незмінний.