Комуністична партія Китаю сьогодні скасувала дію закону, який забороняв сім'ям заводити більше однієї дитини, повідомляє місцеве агентство "Сіньхуа".

Закон про неможливість заводити другу дитину у родині діє у країні з сімдесятих років. Таке рішення влада прийняла для того, щоб зменшити народжуваність. Ресурси Китаю не дозволяють забезпечити усім необхідним громадян, адже республіка має найбільше населення у світі.

Однак цей закон і раніше мав певні обмеження. Сім'ї могли народжувати другу дитину, якщо вони мешкали у селах, така можливість була і у тому разі, якщо і мати і батько - єдині діти у сім'ї. Обмеження не стосується і певних етнічних груп.

Слід зазначити, що комуністична влада Китаю змогла досягнути свого. Середня народжуваність китайської жінки знизилась до 1,8 дитини. До прийняття цього закону жінки народжували по п'ять-шість дітей у середньому.

Читайте також: Британці все більше страждають через недоїдання

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Наразі Китай є найбільшою з точки зору населення країною світу. У республіці мешкають 1,368 осіб, а їхня щільність складає 139,6 людей на 1 км квадратний.