Депутати молдовського парламенту проголосували за відставку уряду Молдови - передає Еспресо.TV.

За відставку проголосували 65 зі 101 депутата.

Зокрема, "за" голосували фракції двох проросійських партій: комуністів та соціалістів. Їх підтримала фракція Демократичної партії, яка входить до правлячої коаліції.

Прем'єр-міністр Валеріу Стрелець сказав, виступаючи на трибуні парламенту, що Демпартія зараз захоплена однією людиною – олігархом Володимиром Плахотнюком, "людиною, яка хоче захопити всю країну".

Уряд Стрільця не прожив і 100 днів, він був затверджений 30 липня. Відставка відбулась на фоні загострення політичної кризи в Молдові.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Зазначимо, днями був затриманий, а потім звільнений голова проросійської партії соціалістів Ренато Усатий. Він опублікував аудіозаписи телефонних розмов бізнесмена Ілана Шора з екс-прем'єром країни, лідером проєвропейської Ліберал-демократичної партії Молдови Владом Філатом. Суть розмов зводиться до того, що політик вимагає в бізнесмена хабарі.

Ще до цього співробітники молдавського відділу боротьби з корупцією заарештували Філата. Після публікації аудіозаписів, Усатий вилетів до Москви, бо, як він сам сказав, побоюється за свою безпеку.

Читайте також: В Україну намагались завезти контрабанду з Молдови на 600 тис. грн (фото)

Нагадаємо, що з вересня проросійська опозиція проводить акції протесту, вимагаючи дострокових виборів в парламент.