У Московському зоопарку розробили ноу-хау - спеціальну систему занурення тушканчиків в зимову сплячку. Для для цього їх морять голодом в темному холодильнику, поки вони повністю не позбудуться надії.

"Чи знаєте ви, як сплять тушканчики у нас в зоопарку? У самому звичайному холодильнику! Щоб вони заснули, їх потрібно помістити в екстремальні умови", - повідомляє на своїй офіційній сторінці у фейсбуці Московський зоопарк.

Додають, якщо залишити в холодильнику гризунам з собою їжу або матеріал для будівництва гнізда, то вони не заснуть, і будуть сподіватися на краще. Тому їх замикають в темряві, в тиші при температурі три-чотири градуси тепла, тоді вони впадають у відчай і впадають в анабіоз. Спати їм потрібно для здоров'я, та й період розмноження у них відбувається тільки після сплячки", - розповіли в зоопарку.

Читайте також: Американці знайшли рештки бобра епохи динозаврів

Тушканові належать до групи немишовидних гризунів. Мешкають у Азії, на східній частині Європи та у Північній Америці.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще