У турецькому місті Шанлиурфа знайшли тіла двох активістів із Сирії, які були членами опозиційного руху. Ними виявились Абдел Кадер та його друг Фарес Хамаді, повідомляє ВВС.

Відомо, що тіла вбитих мали спільні риси - в них була відсутня голова. Саме таким чином "Ісламська держава" найчастіше страчує своїх ворогів.

Абдул Кадер перебував у громадській організації із міста Ракка, яка мала назву "Ракку тихо вбивають". Її члени у своєму блозі описували страшенні знущання армії Асада та терористів ІДІЛ над сирійським народом.

Керівники організації вже повідомили, що вважають радикальних ісламістів винними у цій страті. Це є першим вбивством повстанців за межами Сирії.

Зазначимо, що місто Ракка перебуває від контролем ІДІЛ. Опозиціонери і раніше страждали від бойовиків, адже ті вважають їх "невірними".

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Читайте також: США направлять у Сирію спецпризначенців для допомоги повстанцям

Місто Шанлиурфа знаходиться неподалік від сирійського кордону. Місцева влада і раніше повідомляла про короткострокове перебування ісламістів на цій території.

Туреччина прийняла офіційну позицію щодо терактів в Анкарі та Суруч. Урядовці звинувачують у вибухах "Ісламську державу".