Слідчий комітет РФ відкрив другу кримінальну справу за фактом катастрофи російського літака у Єгипті, повідомляють російські ЗМІ із посиланням на представника СКР Володимира Маркіна.

Другу справу порушили за ознаками злочину, передбаченого 238 статтею кримінального кодексу Росії - надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки.

Раніше російські слідчі порушили справу за статтею 263 - порушення правил безпеки експлуатації транспорту.

У СКР кажуть, що планують об'єднати дві справи.

Тим часом у авіакомпанії-перевізнику "Когалимавіа" і московському аеропорту Домодєдово проводять обшуки, додав Маркін. За іншою інформацією перевірку "Когалимавіа" проведуть лише завтра.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Читайте також: У РФ заборонять використання літаків старше 15 років

"Під час обшуків буде вилучена документація, пов'язана із діяльністю авіаперевізника, експлуатацією і технічним обслуговуванням літака. З їхньою допомогою слідство встановить повноту і правильність підготовки повітряного судна і льотного екіпажу до надання послуг і перевезення пасажирів. Крім того, слідство має намір негайно допитати осіб, задіяних у роботі із підготовки літака і екіпажу", - сказав він.

Російський літак із 224 людьми на борту упав на єгипетському Синайському півострові у суботу зранку. Посольство Росії в Єгипті повідомило, що вцілілих у катастрофі немає.