Пожежа в бухарестському нічному клубі Colectiv сталась внаслідок невиконання правил техніки безпеки, заявив президент Румунії Клаус Йоганніс, перебуваючи на місці трагедії.

"Я засмучений, але також обурений тим, що трагедія такого масштабу могла мати місце в Бухаресті. У нас вже є ознаки того, що правові норми не були дотримані. Я сподіваюся, розслідування буде проведено швидко та безпристрасно", – заявив він в суботу, передає BBC.

Відвідувачі клубу, що вижили, розповіли, що пожежа почалася під час виступу хеві-метал групи Goodbye to Gravit. В цей час у клубі було приблизно 400 осіб. Деякі відвідувачі спочатку подумали, що пожежа була частиною шоу. "Європейська правда" пише, що в соціальних мережах вже з'явилося фото, яке дозволяє припустити, що причиною пожежи став запуск феєрверку.

Клуб розташований у приміщенні колишньої фабрики і мав лише два невеликі виходи, один з яких спочатку було заблоковано.

Читайте також: В Бухаресті горів нічний клуб: 27 загиблих, 180 поранених (фото)

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Люди непритомніли. Це був повний хаос, люди були затоптані", – розповів свідок подій Віктор Іонеску.

Наразі відомо, що близько 200 людей отримали поранення, в тому числі від опіків та отруєння чадним газом. Понад 140 осіб госпіталізовано. Внаслідок пожежі загинуло 27 людей, але існує ймовірність, що це число зросте. По всій Румунії оголошено триденну жалобу за загиблими.