Якщо економіка Греції в найближчі роки не встане на ноги, то найбільшим банкам країни буде необхідна підтримка в обсязі 14,4 млрд євро. Про це стало відомо після проведення Європейським центральним банком стрес-тестів чотирьох банків Греції.

Перевірки були проведені у Alpha Bank, Eurobank, National Bank of Greece (NBG) і Piraeus Bank, Deutsche Welle.

За умови, якщо ж економічна ситуація буде розвиватися відповідно до очікувань міжнародних кредиторів Греції, то загальна сума необхідного капіталу складе 4,4 млрд євро.

Грецькі банки до 6 листопада повинні надати ЄЦБ плани по задоволенню потреби в капіталі. Для цього уряд Греції 30 жовтня вніс до парламенту закон про рекапіталізацію банків, який має бути прийнято в найближчі дні.

Читайте також: В Греції підірвали офіс екс-міністра юстиції

Популярні новини зараз
Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття "Лічені миті до загрози": пророцтво старця Вікентія про допомогу вищих сил Україні у війні Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, в третьому пакеті допомоги Греції, який був узгоджений з міжнародними кредиторами, для підтримки банків передбачено до 25 млрд євро. Однак для того, щоб отримати ці кошти, Афіни повинні продовжити проведення узгоджених з кредиторами реформ.