Муніципальний депутат округу Якиманка міста Москви Дмитро Захаров, який написав донос на Бібліотеку української літератури, з групою молодих людей прибув до Українського культурного центру на Арбаті.

Як передає УНІАН, Захаров заявив, що прибув до Центр з метою перевірити чи ведеться тут антиросійська пропаганда". Їх не пропускає охоронець, але ця група чоловіків вимагає проходу в Український культурний центр.

У теж час співробітник Культурного центру підкреслив, що такі дії є провокацією, оскільки це будівля є власністю держави Україна, на відміну від Бібліотеки української літератури, яка фінансується з московського бюджету.

Читайте також: Скоро навіть слово "Україна" буде екстремістським в РФ - посол

Крім того, він зазначив, що сьогодні в Центрі не заплановано масових заходів, крім роботи недільної школи. Більшість співробітників відсутній на роботі, так як вихідний день.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Депутату запропонували написати офіційний запит і прийти в Центр на законних підстав і не робити провокацій.

Аналогом Українського культурного центру на Арбаті є представництво Росспівробітництва - Російському центрі науки і культури на вул. Борисоглібська, буд. 2.