Лідери партій, які утворюють в Німеччині урядову коаліцію, не змогли знайти компроміс у питанні врегулювання кризи біженців.

Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Попри здебільшого спільну позицію, залишаються "відкриті питання, або ж такі, які потребують прояснення", а тому переговори мають продовжити у четвер, 5 листопада, повідомив речник уряду Штеффен Зайберт.

Читайте також: Біля грецького Лесбосу виловлюють біженців з Близького Сходу

Зокрема, так і не було знайдено компроміс у питанні транзитних зон для реєстрації шукачів притулку.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Під час зустрічі, в якій взяли участь канцлер Ангела Меркель, лідер баварського Християнсько-соціального союзу та віце-канцлер, лідер соціал-демократів, йшлося також про кращий контроль припливу біженців та про розподіл шукачів притулку, які мають шанси залишитися.

Зокрема, ХДС/ХСС виступають за реєстрацію та швидку депортацію біженців на кордоні, для чого пропонують створити "транзитні зони". Соціал-демократи відкидають цю ідею, вважаючи її недоцільною. Натомість вони пропонують створити окремі центри реєстрації в пунктах первинного прийому біженців.