Американське агентство з охорони навколишнього середовища та Каліфорнійська рада з повітряних ресурсів повідомили, що Volkswagen встановив програмне забезпечення на кілька тисяч Audi, Porsche і VW з шестициліндровими дизельними двигунами.

Про це пише УНІАН.

"Це дозволило значно знизити звітні тестові показники в порівнянні з реальною експлуатацією. Мова йде про VW Touareg 2014 року, Porsche Cayenne 2015 року, а також Audi A6 Quattro, Quattro A7, A8 і Q5 2016 року", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Цілий континент буде судитися із "Volkswagen"

Згідно інформації, додаткові звинувачення загрожують компанії черговими штрафами у розмірі до 37,5 тисяч доларів за кожне авто.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Тобто, до стягнень в кілька мільярдів доларів за більш ранні порушення можуть додати ще 375 мільйонів доларів.

У компанії Volkswagen заперечують звинувачення та готові співпрацювати із регуляторами США.

Нагадаємо, скандал із автоконцерном розпочався у вересні, коли американське Агентство з охорони навколишнього середовища заявило, що на дизельних двигунах компанії встановили шахрайське програмне забезпечення, що занижує показники викиду шкідливих речовин під час перевірки.