Фінансові слідчі Ватикану підозрюють відділ Святого Престолу, який займається нерухомістю та інвестиціями, у фінансових махінаціях. Раніше його використовували для відмивання грошей, інсайдерської торгівлі та маніпулювання ринком.

Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на конфіденційні документи з Ватикану.

Інформація охоплює період з 2000 по 2011 роки. Її перевіряють італійські та швейцарські слідчі, тому що певна діяльність, що пов'язана з підозрілими рахунками, відбулася в цих країнах.

Відділ, що має назву "Адміністрація Майна Святого Престолу", виступає в якості власного фінансового центру.

У доповіді Ватикану акцентують увагу на діяльності Джампетро Наттіно. Він є головою Banca Finnat Euroamerica SpA. Це сімейний приватний італійський банк.

Популярні новини зараз
Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Читайте також: У скандалі з Volkswagen замішані Audi та Porsche

Наттіно, за підозрою слідчих, користувався рахунками Адміністрації для особистих торгів на італійському фондовому ринку.

Зазначається, що понад два мільйони євро перевели до Швейцарії у той час, коли рахунки вже були закриті. Фінансову операцію провели за кілька днів до то того, як Ватикан посилив закони проти відмивання грошей.

Нагадаємо, Ватикан заявив про арешт двох членів комісії. Їх підозрюють у витоку конфіденційних документів у ЗМІ. Комісію Папа Римський Франциск заснував для вивчення церковної реформи.