Прем'єр-міністр Румунії Віктор Понта сьогодні зранку оголосив, що йде з посади. Це сталося після того, як минулої ночі десятки тисяч людей в Бухаресті та інших містах вийшли на масові протести. Вони зробили це на знак солідарності із сім'ями загиблих у нічному клубі.

Місцеві журналісти порахували, що на мітинги вийшли близько 30 тисяч румунів. Вони вимагали відставки уряду.

"Я несу мій мандат як прем'єр-міністр і голова уряду Румунії. Я більше не можу воювати із людьми. Я маю на увазі гнів, страждання. Вони не повинні перерости в політичну гру. Я сподіваюся, що ця відставка задовольнить очікування тих, хто протестував. Є справедливий гнів у суспільстві. І з мого боку було б неправильно проігнорувати його", - сказав Віктор Понта.

Читайте також: Зросла кількість загиблих унаслідок вибуху в Бухаресті

30 жовтня в нічному клубі Бухареста внаслідок пожежі загинуло 29 осіб. Там був безкоштовний концерт одного з рок-гуртів. Напівпідвальне приміщення спалахнуло через феєрверк, який влучив в електрообладнання.

Популярні новини зараз
Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще