Російський журналіст Сакен Аймурзаєв назвав День народної єдності, який відзначається сьогодні в Росії, "святом на крові".

Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Ви ніколи не помічали, яка мелодія звучить у московському метро, ​​коли хтось намагається без квитка пройти через турнікет? А звучить там нескінченно дорога для кожного поляка мелодія - Полонез Огінського. Свідомо чи ні, але цю музику зробили сигналом заборони, удару, перешкоди. Так і свято сьогоднішнє, День народної єдності", - написав він.

Журналіст нагадав, що цей день про те, як росіяни спіткнулися об поляків. Він зазначив, що його народ останні роки спотикається об українців.

"Нічого, сподіваюся, навчимося ходити прямо, твердо і мирно. Ось тоді і придумаємо свято, тоді й привітаємо один одного. Не може бути єдності на крові, на обмані і на страху", - написав зазначив журналіст.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Нагадаємо, сьогодні в Москві проходять дві паралельні акції націоналістів "Російський марш" і "Ми єдині".

Читайте також: Луганські вандали зухвало замальовують українську символіку (фото)

"Сьогодні я перестав боятися націоналізму. Ви подивіться на нього! Він сам нас боїться", - прокоментував в Facebook російський журналіст Євген Бабушкін.

Учасники акції скандують не тільки "Росія для росіян" або "Російський порядок". Переодягнені в звірині костюми росіяни погрожували "бандерівцям" загризти "за діда".

У демонстрації брали участь молоді люди, жінки з іконами і навіть діти.