Офіційні представники Росії заявили позицію держави щодо військових угрупувань, які чинять опір диктатурі Башара Асада у Сирії. У країні не вважають терористами абсолютно усіх противників режиму президента Сирії.

Про це пишуть російські ЗМІ.

"Ми ніколи не заявляли, що вважаємо усіх учасників конфлікту у Сирії терористами. Є певні терористичні організації, а є повстанці, які також тримають у руках зброю", - заявила представниця МЗС РФ Марія Захарова.

Захарова запевняє, що її країна займалась у Відні створенням списку терористів, до якого слід відносити ту, або іншу організацію. Це, за її словами, має підтвердити позицію Росії.

Наприкінці минулого місяця у Відні відбулась зустріч політиків із 20 країн. Там вони домовились зберегти цілісність Сирії та знищити ІДІЛ. Але Захарова все ж виправдовує Росію у деяких моментах.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

"Американці щодня говорять про те, що Росія нищить повстанців. Але це неправда. Це чиста інформаційна пропаганда", - додала чиновниця.

На думку Захарової, вина США полягає і у тому, що Росія не отримала від них даних про розташування бойовиків "Ісламської держави".

Читайте також: Франція відправляє бойові кораблі на боротьбу з ІДІЛ

Нагадаємо, Росія втрутилась до конфлікту у Сирії наприкінці вересня. З того часу країна безліч разів стріляла по повстанцям, підтримуючи при цьому військо Асада.