У Єврокомісії заявляють, що до кінця 2017 року до Європи можуть прибути три мільйони мігрантів. Таким чином, чисельність мешканців Євросоюзу зросте на 0,4%, йдеться у доповіді Єврокомісії, опублікованій у четвер, 5 листопада.

За оцінками Управління верховного комісара ООН у справах біженців, очікується, що з листопада 2015-го до лютого 2016-го року з Туреччини до Європи щодня прибуватиме до п'яти тисяч біженців та мігрантів.

"Важкі погодні умови збільшать страждання тисяч людей, що прибувають до Греції і продовжують свій шлях через балканські країни, що може призвести до нових втрат людських життів, якщо не будуть вжиті екстрені заходи", – зазначили у відомстві.

Читайте також: У грецьких водах затонув човен з мігрантами: загинули діти

В ООН заявляють про необхідність виділити додатково понад 96 мільйонів доларів для надання допомоги Хорватії, Греції, Сербії та Македонії. Загальна сума коштів, яка необхідна для реалізації проектів ООН з подолання кризи з біженцями, становить 172,7 мільйона доларів.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Упродовж цього року Середземне море перетнули близько 760 тисяч біженців з Сирії, Афганістану, Іраку та країн Африки. Найбільше з них намагаються потрапити у Німеччину.