Голівудський автомобілів та дизайнер Джордж Баррис помер у віці 88 років у Сполучених Штатах.

Про це пише його син Бретт Баррис на своїй сторінці в Facebook.

"Зі жалем пишу, що мій батько, легендарний король кастомайзинга Джордж Барріс, перейшов в гараж побільше - на небо", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Мистецтво засмаги: Мона Ліза на животі й Бетмен на грудях (фото)

Згідно інформації, вперше на екранах його винаходи з'явилися у кінострічках Альфреда Хічкока, а також у кінострічці "Машина часу".

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Автодизайнер народився в Чикаго в 1925 році, потім переїхав до Північної Каліфорнії. Створенням автомобілів Баррис займався із братом Семом з дитинства. Брат згодом став його бізнес-партнером. Після Другої світової Баррис переїхав до Лос-Анджелеса та запустив власну компанію Barris Kustom Industries.

Найбільшу популярність йому приніс "бетмобіль", який створили для телесеріалу 1966 року про Бетмена. За основу взяли концепт-кар Ford Futura 1955 року.

Два роки тому перший автомобіль Людини-Кажана продали на аукціоні за 137 тисяч доларів.