Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не бачить перешкод для початку відносин Мінська і Заходу з "чистого аркуша".

"Ми готові до цього і розраховуємо на таку ж готовність наших західних партнерів", - сказав Лукашенко під час своєї інавгурації, передають російські ЗМІ.

Він додав, що Білорусь відкрита для рівноправного співробітництва і дружби з країнами Заходу, США і Євросоюзом.

"Ми знаходимося в центрі Європи на перехресті всіх доріг, і ця дорога стала не завжди благополучною. Наша країна є найбезпечнішим надійним маршрутом, що з'єднує Європу та Азію. Ці цивілізації неодмінно почнуть зближуватися, бо альтернативи інтеграції ще ніхто не придумав", - сказав Лукашенко.

Протистояння між Заходом і Сходом обертається лише подальшою ескалацією конфліктів, гуманітарними катастрофами, різким падінням рівня життя людей, вважає президент Білорусі. Він навів приклад України.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Звертаючись до присутнього на церемонії екс-президента України Леоніда Кучми, який представляє Київ на переговорах з врегулювання конфлікту на Донбасі, білоруський лідер зауважив, що свою миролюбну позицію Білорусь демонструє шляхом організації переговорів у Мінському форматі.

Читайте також: Лукашенко видав указ про деномінацію білоруського рубля

Нагадаємо, раніше Євросоюз офіційно припинив санкції проти Лукашенка до кінця лютого 2016 року.

Переможець на виборах 11 жовтня Олександр Лукашенко офіційно вступив на посаду президента Білорусі на п'ятирічний термін. За нього віддали свої голоси 83,5% виборців.