Міністерство оборони Латвії не дозволило в'їзд в країну Ансамблю пісні і танцю російської армії, нагадавши про те, що Латвія припинила будь-яку військову співпраця з Росією.

Ансамбль пісні і танцю російської армії імені Олександра Александрова мав виступити в країнах Балтії з 6 по 9 грудня.

Як повідомила ВВС, партія "Національне об'єднання" направила листа міністру закордонних справ Латвії Едгару Ринкевичу з проханням заборонити ансамблю в'їзд на територію країни. На думку представників Нацоб'єднання, у своїх виступах ансамбль використовує радянську символіку і прославляє СРСР.

"Досі жоден військовий ансамбль не приїжджав у Латвію без узгодження з нами. Нещодавно у нас гостював військовий оркестр США, був зліт військових ансамблів скандинавських країн. Ми не бачимо причин міняти процедуру", - сказала ВВС представниця міністерства оборони Латвії Анет Гнезе.

За її словами, в цьому контексті виступ ансамблю Александрова буде розцінюватися як неузгоджена поява підрозділів російської армії на території Латвії. Потенційну реакцію латвійської влади за таких обставин вона коментувати не стала.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Читайте також: Латвія вирішила відгородитися від Росії парканом

Заборона на в'їзд діячів культури шляхом їх внесення до "чорного списку" - процедура, яка раніше вже застосовувалася в Латвії.

Більше року тому міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич вніс у "чорний список" російських артистів Йосипа Кобзона, Олега Газманова і співачку Валерію.

Всі троє, на думку представника латвійського уряду, активно підтримували анексію Росією Криму.