Сьогодні біля будівлі парламенту в Тайвані зібрались тисячі демонстрантів. Вони виступають проти зустрічі голови свого уряду Їнцзю Ма з очільником Комуністичної партії Китаю Сі Цзіньпін, повідомляє BBC.

Учасники мітингу вважають, що Їнцзю Ма продає суверенітет країни владі КНР. Це має бути перша зустріч голов Китаю та Тайваню із 1949 року.

На демонстрації - дуже спекотна атмосфера. Протестувальники вже встигли побитися із місцевою поліцією. Вони затримують найактивніших осіб.

Читайте також: Росія передала Китаю їх "історичні землі"

Зазначимо, у політичному контексті під Тайванем розуміється контролююче однойменний острів і прилеглі острови частково визнана держава Китайська Республіка. Формально Тайвань є адміністративною одиницею КНР.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще