Росія не планує проводити екстрену евакуацію громадян Росії, які відпочивають у Єгипті, - заявив голова Ростуризму Олег Сафонов.

"Про екстрену евакувацію не йдеться. Буде відбуватися процес планового вивезення туристів, які перебувають у Єгипті, із Хургади, Каіру та Шарм-ель-Шейху", - цитує Сафонова "Інтерфакс".

Він повідомив, що нині у Єгипті перебувають 80 тисяч російських громадян, із тих "близько 79 тисяч відпочивають переважно на курортах Харгади і Шарм-ель-Шейху".

Російський чиновник також повідомив, що туристичні оператори провели нараду, аби узгодити дії через рішення російського президента призупинити польоти до Єгипту, ухвалене напередодні.

Читайте також: ФСБ вимагає призупинити польоти російської авіації до Єгипту

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нові російські туристи вже не зможуть дістатися Єгипту, а літаки російських авіакомпаній прилітатимуть до країни порожніми і забиратимуть тих туристів, які там ще перебувають.

31 жовтня літак Airbus A321 російської авіакомпанії "Когалимавіа" зазнав катастрофи на Синайському півострові. Загинули всі 224 людини на борту.