У бразильському штаті Мінас-Жерайс на південному сході Бразилії стався прорив двох дамб. Місцева влада офіційно підтверджує смерть однієї людини, але зазначає, що число загиблих у найближчі дні буде зростати, передає Reuters.

19 людей внесено до списків зниклих безвісти. З них шість осіб - шахтарі, і 13 - жителі сусіднього села.

Потік бруду обрушився на велику територію, де були затоплені і зруйновані близько 200 будинків. Дамби стримували воду з відходами металургійної промисловості, яка тепер розтеклася на десятки кілометрів.

За стан дамб відповідає компанія Samarco, яка управляє розташованій тут шахтою, де видобувають залізну руду. Представники компанії заявили, що токсичних речовин розлилася вода не містила.

"Зараз ми допомагаємо організувати прийом людей, яких розміщуємо в спортзалі, селимо в місцевих готелях і намагаємося забезпечити кращим чином, надаючи медичну, психологічну, а також соціальну допомогу", - говорить представник компанії.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Селище Бенто-Родрігес, розташоване поблизу дамби, майже цілком опинилося під шаром бруду, більше 500 людей залишилися без даху.

Читайте також: Серія вибухів у Багдаді забрала життя дев'яти людей

Причини катастрофи з'ясовуються. За попередньою інформацією, в момент прориву дамб в районі були зафіксовані підземні поштовхи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обрушилася частина заводу, в якій знаходився млиновий цех.