У Хорватії 8 листопада відбудуться парламентські вибори. Виборча кампанія була затьмарена кризою з мігрантами, понад 300 тисяч із яких від середини вересня транзитом побували в балканській країні на шляху до багатших держав Євросоюзу, пише Радіо Свобода.

У разі перемоги на виборах консерваторів, які виступають за жорстку політику щодо шукачів притулку, транзит може бути ускладнений. Опозиційний Хорватський демократичний союз, який очолює Патріотичну коаліцію з восьми партій, звинуватив чинну владу на чолі з соціал-демократами у занадто м'якому ставленні до мігрантів.

Консерватори вимагають розгортання військ і будівництва парканів на кордоні із Сербією, звідки пролягає шлях більшості біженців.

Критики прем'єр-міністра Зорана Мілановича вважають, що він вміло використав кризу з мігрантами, щоб відвернути увагу від економічних проблем.

Читайте також: Хорвати навчили українських психіатрів лікувати бійців АТО

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Жодний блок партій, як очікується, не зможе здобути більшості голосів у парламенті, який складається зі 151 депутата. Через це формування наступного уряду може залежати від переговорів із дрібними партіями.

Право голосу на цих виборах мають майже 3,8 мільйона хорватів.