У фінському місті Гювінякяа, що поблизу Гельсінкі, відкрився центр розміщення біженців-мусульман у колишньому науково-дослідному центрі свинарства.

Про це повідомляє видання Delfi.

Наразі, у центрі, що вміщає 300 чоловік, перебувають 100 біженців.

Перед відкриттям притулку фіни побоювалися, що можуть виникнути проблеми через віру мусульман. Адже вона забороняє споживати в їжу свинину або продукти, у складі яких є свинячий желатин, позаяк свиня, на думку мусульман, "брудна" тварина.

"Цей науково-дослідний центр припинив діяльність два роки тому і відтоді свиней там не утримували. Ми ще не знаємо, чи потрібно говорити біженцям про це. З іншого боку, нам нічого приховувати", - зазначила виконавчий директор центру Мілья Сакс і додала, що біженців селять в офісних приміщеннях, де свиней не було.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Читайте також: Фінляндія очікує напливу біженців, які їдуть через Росію

Сакс додала, що перед приїздом біженців фіни консультувалися з місцевим імамом. За його словами, проблеми виникнути не повинно, тому що йдеться не про свиноферми, а про лабораторії.