В ООН чекають масового переселення біженців в Іраку через плани іракських військових зі звільнення від бойовиків "Ісламської держави" північного міста Мосул, передає Reuters.

Наразі точно не відомо, коли саме буде проводитись наступ на місто. Довгоочікуваний контрнаступ неодноразово відкладався через неготовність іракських сил або їх зосередженість на інших боях.

Представник УВКБ ООН в Іраку Бруно Геддо заявив, що ООН вже розпочала підготовку для допомоги людям з міста Мосул та вже визначено потенційні місця для розміщення таборів біженців.

Читайте також: Спалах холери зафіксовано в Іраку: понад дві тисячі заражених

"Цього разу гуманітарне співтовариство прекрасно розуміє, що не буде ніякого виправдання, якщо ми не будемо знову готові. Захоплення міста, ймовірно, спричинить масове переселення", - зазначив Бруно Геддо.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Це переселення доповнить інтенсивну гуманітарну кризу в Іраку, де число внутрішньо переміщених осіб вже досягло 3,2 млн. осіб, що складає 1/10 всієї кількості населення.

Уряд Багдаду та автономного округу Курдистану закликають мирних жителів повернутися в райони, які були відбиті від ісламської держави, для зменшення мігрантської кризи всередині країни.