Президент США Барак Обама продовжив на рік санкції проти Ірану. Про це повідомляється в опублікованому документі і листі американського президента спікеру палати представників і керівнику сенату.

"Наші відносини з Іраном поки не повернулися до норми і процес реалізації угод з Іраном, датованих 19 січня 1981 роком, все ще в процесі. З цієї причини, режим національного надзвичайного стану, оголошений 14 листопада 1979 року, повинен бути продовжений і після 14 листопада 2015 року ", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що згідно з оголошеним указом 12170 щодо Ірану, Обама продовжив санкції на рік. Крім санкцій, що стосуються ядерної програми, Сполучені Штати зберігають санкції по цілій низці інших приводів.

Читайте також: Ядерні зобов'язання між Іраном і великою "шісткою" вступили в силу - Білий дім

Раніше Обама розпорядився вжити всіх необхідних додаткових заходів та умов для зняття американських санкцій з Ірану відповідно до домовленостей щодо іранської ядерної програми.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще